17 Aralık 2014 Çarşamba

HİNT İŞİ TAKI


Bir yaz  günüydü, her şeyi geride bırakıp başka bir diyara doğru yol alıyorduk ailece. Kısa süreli bir gidiş olmayacağı için sevinç,merak  ve mutluluğun yanında  az da  olsa endişeler taşıyordum. Karışık duygularla geçirdiğim 4,5 saatin sonunda vardık Abu Dhabi'ye.
Yeni evimize ve Abu Dhabi' ye alışmaya çalışıyorduk. Sanırım gidişimizin 4. günüydü, çocuk sesleri geliyordu kapımızın önünden , dayanamayıp kapıyı  açtım. Küçük bir kız ve 8 yaşında ki abisi binanın koridorunda  top oynuyorlardı.(Dışarısı çok sıcak ve nemli olduğu için yazın dışarıda 10 dakikadan fazla durulamıyordu.) Anneleri de kapılarında durmuş, onları izliyordu. Beni görünce  o kadar samimi ve sıcak bir "Hoşgeldiniz" dedi ki sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi hissettim.(Abu Dhabi' de tanıştığım ilk kişiydi.) Çocuklar bizim  çocukları görünce  oyuna davet ettiler, o gün kısa bir süre bizimkilerde katıldı onlara, sonra yine zaman zaman oynadılar  bizim katın koridorunda.

  Böyle olmuştu yan komşumla tanışmam, Hindistandan gelmişlerdi.Çok zarif ve cana yakın biriydi. Orada yaşadığımız süre  boyunca  ara ara görüştük, genel de çocuklarımızın okul servisini beklerken. Abu Dhabi'den ayrılacağım zaman iki- üç gün öncesinden vedalaşmıştım onunla. Son gün kapı çaldı,  gelen yan komşumdu. Elinde ki paketi bana uzattı ve  "Senin için küçük bir hediye aldım." dedi. Nasıl şaşırdığımı ve ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.  Fotoğraflarda  gördüğünüz takılar o gün onun hediye ettiği ve benim için çok çok kıymetli olan takılarım. Hint takılarının en sadelerinden biri.. Bunları her gördüğümde  onu hatırlıyor ve  mutlu oluyorum.











3 yorum:

  1. Ne güzel bir dostluğunuz olmuş! Takınız da çok zarif, güle güle kullanın...

    YanıtlaSil
  2. Çok zarif gerçekten. Harika olmuş. Blog keşif etkinliğinde rastladım bloğunuza ben de bloğuma beklerim sizi. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takı hediye edilmişti bana. Gerçekten çok zarif. Blogunuza bakacağım. Teşekkürler:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...