7 Aralık 2014 Pazar

BİR KABAN DİKMEK AYLARCA SÜRER Mİ?


Bu aralar dikiş yapmak gelmedi içimden. Aslında dikmeyi planladığım şeyler  var ama bir türlü başlayamadım. Uzun süre boş duramayan bünyeme, bu dinlenme süresi fazla gelmiş olacak ki, gece-gündüz  yeni dikeceğim kıyafetin detaylarını düşünmeye başladım. Bu gün dışarı çıktığımda da ne kadar dikiş dergisi varsa aldım. Şöyle bir göz gezdirdim sadece, incelenmeyi bekliyorlar.

Dikiş dikmeyi severek yapıyorum ama içime sinmeyen bir şey olduğu zaman o giysiyi tamamlamak istemiyorum. Bir kaç yıl beklettiğim ve sonra düzelttiğim giysiler  bile var. (2-3 tanecik) Resimlerde gördüğünüz kaban da bunlardan biri. Ne zaman  biçtiğimi hatırlamıyorum, belki 4-5 ay olmuştur. Hatırladığım şey büyük bir hevesle kalıpları çıkardığım ve diktiğim.

 Astar için elimde olan ipek astarı kullanmayı tercih ettim ve onu da büyük ölçüde diktim.Sorun da burada başladı, astarın rengi çok açık geldi gözüme."Kesinlikle başka renk olmalı." dedim. Güzel bir astar kumaşı bulup değiştirme umuduyla göz önünden kaldırdım kendisini. Tabii ki bu arada istediğim gibi bir astar bulamadım. Geçen hafta tekrar meydana çıkarıp "Seni bu halinle giyme hazırım." dedikten sonra eksik kalan yerleri tamamladım.

Kabanın oldukça sade olmasını istemiştim, bu kalıp hoşuma gitti. Burda dergisinden çıkardım ama şu an hatırlamıyorum sayısını. Bir ara kalıplardan bakar yazarım belki.Yakasız kıyafetler her zaman tercihimdir. Belki sonra yaka da yaparım. 
İşin ilginç tarafı, o kadar ay yüzüne bakmadığım kaban, bir anda en çok giydiğim kaban oluverdi. 



15 yorum:

  1. Ben pembe astarı görür görmez çok beğendim. Ben de sizin gibi içime sinmeyince tamamlamak istemiyorum ama mutlaka bi çözüm bulup uzun zaman da geçse bitiriyorum. Bence çok çok güzel sade ve her zaman giyilebilecek bir kaban olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük kullanım için sade olmasını istedim. O kadar beklettim ama hiçç değişiklik yapmadım, düşünsenize kabanı kabullenmem 5 ay sürdü :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Haksizlik etmissiniz bence kabana, icindeki astar da cok guzel. Pembe astar, belki ben de denerim. ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız, hem de ne büyük haksızlık olmuş. Astar da olsa pembe renk çok yakışır size, deneyin bence de. Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Güzel olmuş, harika fikir mankeninize de çok yakışmış. Astarın rengini de beğendim ben, güle güle kullanın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın, benden daha çok yakıştı ona :)) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Pembe astar çok iyi olmuş, ben bilhassa açık renk astar tercih ediyorum. Aylar süren emeğin karşılığı gerçekten çok güzel olmuş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde kumaşla aynı renk astar kullanırdım, bu ilk oldu ama alıştım nihayet. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Kabanlarda farklı renkte astar kullanmak benim de çok hoşuma gidiyor. Bence gayet güzel olmuş, güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süre içime sinmemiş olsa da giydikçe alıştım, teşekkür ederim.

      Sil
  6. bu kabanı hangi makine ile diktiniz

    YanıtlaSil
  7. Benim de iki yıl önce biçtiğim bir kabanım var. Bedenleri birleştirdim. Fakat sonra bazı sağlık problemlerinden dolayı öylece kaldı. Önümüzdeki günlerde eğer başına oturabilirsem bitirmek istiyorum. Artık sürüncemede kalmasın istiyorum. Size kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  8. Eski Burda ve diğer model kitaplarını internetten bakıyorum. Bir de satış kataloglarını... 50'li ve 50'lı yıllarınkiler. En çok da manto starı ile içine giyilen elbisenin kumaşı,ceket astarı ile içine giyilen buluzun kumaşı aynı olanlardan hoşlanıyorum. Fırsat bulabilirsem ben de öyle dikmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  9. Kabanınız çok güzel olmuş. Elinize sağlık. içine, astarın renginde bir etek giyerek uyum sağlayabilirsiniz. .Güle güle giyin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...