14 Ekim 2015 Çarşamba

OKUL JİLESİ DİKTİM



Uzun bir aranın ardından tekrar merhaba. İki ay olmuş bloğuma yazı yazmayalı.Bu süre içinde çok dikiş yaptım demek isterdim ama öyle olmadı. Çocuklar için diktiğim bir kaç parça dışında  hiç bir şey dikmedim. Beğendiğim modeller ve hazırda bekleyen kumaşlarım olmasına rağmen. 

 Yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle kilo vermem gerekti ve yaklaşık 6 aydır  diyetisyen tarafından düzenlenmiş  bir beslenme programını takip ediyorum.Bu süre içinde 12- 13 kilo verdim. Bir vakitler 42 beden sınırlarında gezerken 38 bedene düştüm.  Kilo verince herşey normale döndü ve bu düzende devam etmem gerkiyor. Şimdi tek sorun daha önce diktiğim tüm kıyafetleri daraltmak, hiç biri olmuyor. Neyse Allah sağlık versin de gerisini hallederim.

Bu süre içinde kendime birşeyler  dikemesemde çocuklar için  bir şeyler diktim. Bundan sonra fırsat buldukça blogda yer alacaklar.Küçük kızıma okul için jile diktim.  Sabah okula giderken zar zor  iki tane resmini çekebildim. Poz vermek istemedi  küçük hanım. Okulun  kıyafetleri kanvas kumaştan olduğu için sertti ve çocuklar hareket ettikçe etek kısmı geriye doğru dönüyordu. Hem görüntü olarak oldukça kötü duruyordu  hem de çocukları sürekli o kısmı düzeltmek zorunda bırakıyordu. Madem dikiş biliyorum hemen yumuşak bir kumaştan jile dikmeliyim diye düşündüm. Aynı renk pamuklu kumaş alıp diktim. Üst kısmını keserken burda dergisinden bir çocuk kalıbı kullandım. Eteğin ön ve arka kısmını aynı ölçüde kesip hafif büzerek diktim. İlk defa jile diktiğim için biraz acemi işi oldu gibi. Bir daha ki  daha güzel olur diye düşünüyorum.

 Şimdilik bu kadar olsun, yeni yayınlarda görüşmek üzere hoşçakalın.

5 yorum:

  1. kızının forması çok güzel olmuş canım,güle giyinsin inşaallah :)
    Mevlam yeterki sağlık sıhhat versin,dikiş her zaman olur
    sevgiler..
    http://benimisimdikis.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız Esma Hanımcığım, Allah hepimize sağlık sıhhat versin. Güzel yorumunuz beni çok mutlu etti. Sevgiler.

      Sil
  2. Çok iyi yapmışsınız. Okul formaları genelde sert kumaştan oluyor çocuklar çok rahatsız oluyor. Şimdi yumuşacık anne eli değmiş jilesi ile mutlu mutlu okula. Yüce Rabbim sizin ve cümle yavrularımıza zihin açıklığı versin. Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden böyle sert kumaşlar seçerler anlamıyorum.Özellilke sıcak dönemlerde giymesi daha da sıkıntılı. Güzel duanız ve yorumunuz için teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
  3. Bu kıyafette gerçekten hoş olmuş. Benim sayfamı desteklermisiniz , bayanlar :) https://www.facebook.com/Moda-Giyin-810196475755327/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...