27 Haziran 2015 Cumartesi

LEGO LANGIRT VE KALEMLİK ( Lego penholder and table football)

Okulların kapanmasıyla birlikte çocukların evde geçirdikleri zaman da artmış oldu. Böylece okul döneminde sınırlı yaptıkları  herşeyi diledikleri kadar yapabiliyorlar. Küçüklüklerinden beri ellerinin altında olan yapılandırma oyuncakları vazgeçilmezleri.


 Knex, bornimago, meccano ve legolar... Yapılandırma oyuncakları  bizim evde sadece çocukların oynadığı oyuncaklar değildir. Salonumuzun bir kısmı  o tür malzemeler için ayrılmış durumda ve hepimiz ilgi alanımıza göre değişik şeyler tasarlayıp yapıyoruz.

Aşağıda resmini gördüğünüz masa üstü kalemlik eşimin tasrlayıp yaptığı ve kullandığı bir parça.



Bir yarışma için tasarlayıp yaptığı ve birinci olduğu tamemen orjinal lego parçalardan oluşan (top dahil)langırt ise o dönemde çocukların severek oynadıkları bir oyuncak olmuştu. Onun için çektiğimiz videoyu  aşağıdan izleyebilirsiniz. Daha önce bazı yerlerde yayınlandı ama bloğum yeni   olduğu için  ben şimdi  yayınlıyorum.
Aşağıdaki resimler bornimago isimli mıknatıslı oyuncaklardan yaptıkları. Bu aralar bunlarla daha fazla oynuyorlar. Bunlar o kadar şık oluyorlar ki bitmiş hallerini aksesuar olarak bile kullanabilirsiniz. 



9 yorum:

  1. Harika şeyler yapmışsınız:-)

    Bizimkiler de geçen gün bunun başındaydılar:-)

    http://metebilge.blogspot.com.tr/2015/06/nedir-bu-masann-bizimkilerin-elinden.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Baktım linke, çok güzel düşünmüşler. Ne mutlu onlara :)

      Sil
  2. Uzmanların verimli vakit dedikleri tam da bu işte,çocuklarınızla etkili birliktelik yapın diyorlar,çok da haklılar elbette..sen git çalış,sen git kitap oku komutları ne kadar etkili...Tüm aile baba ,anne,çocuklar herkes hep beraber bir bütünün parçası...Tebrik ederim sizi,keyifli anlarınız artsın,birlikte daha güzel vakitleriniz olsun :)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum yazmışsınız. Yaptıklarımızın sözlerden daha tesirli olduğunu bildiğimiz için örnek olmaya ve onlarla bol bol kaliteli vakit geçirmeye çalışıyoruz. Güzel dilekleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiler :)

      Sil
  3. Hoş geldiniz, blogunuza bakıyorum hemen.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Bir yerde okumustum, cocuklarinizi degil kendinizi egitin, zira cocuklariniz sizi ornek alir diye. Iste sanirim bu soz sizin icin soylenmis :) Cocuklar icin hem eglenceli, hem yaratici, hemde aile kavraminin en guzel ogretici sekli. Sizi tebrik ediyorum. Cocuklarinizin kahkahalari tum yasaminiz boyunca boyle cinlatsin hanenizi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları en iyi şekilde yetiştirmek için uğraşıyoruz. En güzeli anne ve baba birlikte hareket ediyoruz. Onlar için iyi bir ortam hazırladık, ailece film izleyip oyun konsollarında parti oyunları oynuyoruz mesela. Ve yıllardır yaptığımız halde her seferinde sanki ilk kez yapıyormuşuzcasına heyecanlanıyorlar. Geçenlerde büyük bir AVM' ye götürmeyi teklif ettim evde kalıp legolarla oynamayı tercih ettiler. Çok güzel şeyler yazmışsınız, yorumunuz beni çok sevindirdi.Bunları okumak çok güzel. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.

      Sil
  5. Çok şık olmuş. Eşiniz iyi iş çıkarmış. Fonksiyonel şeyler e bayılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videoda da izlediğiniz gibi oynanırlığı harika, gerçekten çok güzel bir çalışma.Teşekkürler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...