14 Temmuz 2016 Perşembe

KEK KALIBINDAN KUTULAR YAPTIM

Çok severek aldığınız bir eşya  artık işnizi göremeyecek duruma geldiyse ne yaparsınız?  Atmak ve gereksiz yer kaplamamasını sağlamak ilk akla gelen şey. Ama üretken, yaratıcı  insanlar olarak  onunla ilgili kendimize sormamız gereken ilk şey "Onu farklı bir şekilde kullanabilir miyim?" olmalıdır. Sonrası hayal gücünüzü serbest bırakmak  ve aklınıza gelen en iyi fikri uygulamak.  
 
Bir vakitler severek aldığım kelepçeli  kek kalıbımın kelepçe kısmı kırıldı ve kullanılamaz hale geldi.  Hemen farklı bir kullanım şekli üzerinde düşünmeye başladım ve ondan süslü bir kutu yapmaya karar verdim.Elimde bulunan geniş lastik ile metal kısmı sarıp kapattım. Kelepçe bölümü kabarıklık yaptığı için  evde bulduğum malzemelerle süsleme  yaptım.



  
Taban kısmına çiçekte kullandığım  dantelle uyumlu olması için gümüş renkli bir kumaş kullanmak istedim ve tabandan çok az geniş olacak şekilde kestim. 

Kumaşı yakarak atmasını önledim ve pek kıymetli bir icat olan silikon tabancasıyla kumaşı tabana tutturdum. Son olarak kumaşla kapladığım taban kısmını silikonla üst parçayla birleştirdim. 

Ben üstü  açık bir kutu yapmayı tercih ettim. Kapalı bir kutu için mukavvadan  aynı şekilde parça keserek kumaşla kaplayıp  bir kapak elde etmek  mümkün.  Dilerseniz lastik yerine geniş kurdela ve 3-4 cm genişlikte dantel şeritlerle sararak daha  zarif bir görüntü elde edebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Cafe Tigris ve Handan hanım yorumunuz için teşekkür ederim. Yorumları yayınlayacakken yanlışlıkla silindi, çok üzügünüm. Tekrar teşekkürler yorumlarınız için.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katılıyorum almanın sonu yok.çok güzel bir fikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde bulanan şeyleri değerlendirmek güzel ve keyifli. Terapi niyetine yapılabilir bu tarz şeyler :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...