20 Mayıs 2016 Cuma

KAFASI KARIŞIK CINDERELLA

Merhaba. Bir süredir taşınma ve yerleşme işleriyle meşgul olduğum için bloğumdan uzak kaldım. Ne yazık ki bu süre içinde dikişe ayıracak vakitte bulamadım.Daha önce diktiğim,fotoğraflanmayı bekleyen kıyafetler var daha. Fırsat bulunca onları da  ekleyeceğim.
 Fotoğraflara bakarken daha önce yayınlamak için resmini  çektiğim bu kostümü gördüm. Aslında bu kostumü çok daha güzel fotoğraflamalıydım. Benim için oldukça özel bir kostüm.

Yaklaşık 7 sene önce büyük kızımın okulunda düzenlenen  kostüm günü için dikmiştim. Bu gün için hazır kostüm  alınmayacak, herkes kendisine ait bir tasarımla katılacaktı ve kostümün mutlaka bir adı olacaktı. Nasıl bir kostüm olacağına karar verdikten sonra uygun bir isim belirledik. Ona vediğimiz isim  " Kafası karışık Cinderella".  Bir taraf prenses, diğer taraf külkedisi.

Prenses tarafı dikerken kalıp kullanmadım. Kızımın ölçülerine göre pratik biçtim. Bel kısmında ki kabarıklığı vermek için sert tüllerden 3 -4  kat  koydum. Aşağıya doğru indikçe tül miktarını azaltıp astara diktim. Diğer taraf için  bir bluzu mumla yaktım.  Bazı yerlerini kesip yama yaptım. Arkasına gizli fermuar diktim.  O zamanlar dikişe yeni başladığım için  yapabildiğim her detay beni inanılmaz mutlu ediyordu. 

Kızım kostümü giyince eski görünen kısma uygun olsun diye saçlarını biraz bakımsız hale getirdim ve ayağında da eski bir terlik vardı. Tabii ki külkedisine uygun olsun diye yüzünün sol kısmına  göz kalemiyle is lekeleri  yaptım. Diğer tarafı güzel bir topuz yapıp azıcık sim döktüm.Kulağına şık bir küpe  taktım ve ayağına ışıltılı hoş bir ayakkabı  giydirdim. Kostum gününe aileler de katılıyordu. Okula gidince bir baktım neredeyse okulun yarısı astronot, bir o kadar da hazır kostümlü çocuk doluydu .(Gönderilen kağıtta verilen kostüm örneklerinde astronot vardı) Çok az kişi kendine has tasarımlarla katılmıştı. Aralarında çok beğendiklerimde oldu. Kızım kendisi için zaman ve  emek harcadığım için çok mutlu oldu, Tabii ben de.

4 yorum:

  1. Ne güzel bir anı olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatıra olarak saklıyoruz hala kostümü. Teşekkürler :)

      Sil
  2. Çok güzel bir çalışma, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...