12 Ocak 2015 Pazartesi

KIRMIZI AŞKINA


Yelek, sevdiğim bir kıyafet olmasına rağmen bu güne kadar hiç dikmedim. Açılışı kızım için diktiğim bu yelekle yapmış oldum.


Babaannemizin yolladığı bu kırmızı  kumaşla kızlara bunları diktim.Fotoğraflarda belli olmuyor ama kadifemsi, parlak bir kumaş. Çok güzel bir kumaş olmasına karşın miktarı azdı ancak çocuk kıyafetleri dikilebilirdi.  Küçük kızım içi etek-yelek takım yaparken büyük kızım için kloş etek diktim. Kloş eteğin alt kısmı henüz tamamlanmadı, etek ucuna siyah dantel  ya da onun gibi bir şeyler düşünüyorum.
Etek-yelek takımı kalıpsız diktim. Sadece yeleğin kol kısımlarını bir bluz yardımıyla yaptım. Kızım giydiği zaman arka kısmın  bol durması üzerine yeleğe iki tane pens ekledim. Duruşu daha güzel oldu. Eteği dikdörtgen dikip beline lastik geçirdim. Şimdilik süslemek için bu fiyonkları kullandım ama aklımda değişik fikirler var, fırsat bulursam değiştiririm diye düşünüyorum.

Şimdilik benden  bu kadar,herkese bol dikişli günler...

18 yorum:

  1. Siz kırmızıyı seviyorsunuz,çok güzel bir renk ve elinize sağlık,nasıl sevinmiştir kim bilir küçük hanım :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah ve kırmızı en sevdiğim iki renk. Sevinmezmi hiç. İlk gün saatlerce giydi. Sırada sizin etkinlik için dikeceğim yelek var, umarım bir aksilik çıkmaz. Size de sevgiler.

      Sil
  2. kızım kumaşı çokgüzel değerlendirmişsin harika olmuşlar ellerinesağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne kumaş gerçekten çok güzeldi, tekrar teşekkürler yolladığın için. Beğenmene çok sevindim.

      Sil
  3. Tam bayramlık cicili bicili bir takım olmuş. Kızınız bunu görünce ne mutlu olmuştur. Renk derseniz tam kız çocukların bayılacağı bir renk. Ben bile bayıldım bu yaşımda. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babaannemiz harika bir renk ve kumaş seçip yollamış. İkisi de çok sevdi giysilerini, diğerinide en kısa sürede tamamlayacağım. Beğenmeniz beni çok mutlu etti.Sevgiler.

      Sil
  4. Ellerinize sağlık, güzel günlerde giysin kızlarınız :)

    YanıtlaSil
  5. Güle, güle giysin prensesler.

    YanıtlaSil
  6. Valla süper olmuş. Değerlendirme çok fonksiyonel... tebrikler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmeniz beni çok mutlu etti Nilgün Hanım. Sevgiler.

      Sil
  7. Merhaba. Çok cici olmuş kıyafetler güle güle giysinler ,sizinde emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, blogunuzu çok beğendim ve takibe aldım bende blogumda kitap çekilişi başlattım katımlarınızı bekliyorum sevgiler. http://feracelihanimkiz.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, blogunuza bakacağım.

      Sil
  9. Ne zevkli babaanneniz var. Kumaş çok güzelmiş, modelde çok iyi, güle güle giysin, küçük hanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten zevk sahibidir, usta bir terzi olmasından dolayı kumaşların dilinden anlar. Ayrı şehirlerde olduğumuz için ben onun bilgisinden yararlanamıyorum ne yazık ki. Teşekkürler güzel yorumunuz için.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...