25 Ocak 2015 Pazar

KİME NİYET KİME KISMET-Etkinlik yeleği



 Bir etkinlik çalışmasını daha tamamlamış olmanın mutluluğu içindeyim. DİKTİM DİKTİM GİYDİM bloğunun düzenlemiş olduğu yelek dikme etkinliği için diktiğim yelek bitti. 


Elimde ki  burda dergilerinden asimetrik bir yelek ararken  bir anda böyle bir şeye karar verdim.  6 yıldır dikiş diken biri olarak ilk defa burda dergisinin bir kalıbında sorun yaşadım. 40 beden kalıp çıkararak başladığım  yelek 44-46 civarı sonuçlandı :) Aslında daha teğel aşamasında farkettim durumu ama  yeniden ayarlamak yerine olduğu gibi devam etme kararı aldım. Tüm detaylarını özenerek tamamladığım bu yeleği hediye edeceğim. Hep kendime dikecek değilim ya biraz da çevremdekileri mutlu edeyim. Fotoğrafları çekerken yeleği arkadan iğneledim, bu nedenle bazı yerlerde sorun  olmuş olabilir. 


Aslında kendim için olsaydı daha farklı süslemeler yapacaktım, fakat hediye olcağı için herkesin beğenebileceği sadelikte olmasını istedim. Cep ağzına bu parçayı koyarak biraz hareket kattım.

Etkinlik sahibi hocamız, pazen kumaşla tanışmamı sağlayan kişi olduğu için düzenlediği  etkinlikte pazen de kullanmak istedim. Yeleği kendim giymeyeceğim için sadece ön kısımdaki astar ve pervazlar için pazen kullandım(Oysa ki  aklımda değişik  süslemeler vardı). 

Bir de kemerli kombin, istenirse yaka bu şekilde kullanılabilir. Daha renkli ve güzel olduğunu düşünüyorum. Burada cep yamuk gibi görünmüş, arkaya iğnelememden kaynaklanıyor. 
Sonuç olarak bu kalıbı bir daha kullanmayacağım. 

22 yorum:

  1. Yeleğin içini pazenle astarlama çok iyi bir fikir. Mutlaka bu fikri kullanmak istiyorum . Çok şık olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, başka dikişlerimde de kullanacağım pazeni. Kolay dikiliyor ve duruşu çok güzel. Teşekkür ederim Funda Hanım.

      Sil
  2. Çok güzel bir yelek olmuş ellerinize sağlık. Cep detayını özellikle çok beğendim bir de hangi sayıdan model söylerseniz sevinirim. Güzel günlerde kullanın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2012/10 burda 111 nolu model. Ben ön tarafı ve cepleri farklı yaptım. Aslında kürk yelek modeli. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Umarım hediye edeceğim kişi de beğenir.

      Sil
  3. Çok kullanışlı hoş bir yelek olmuş. Astarını pazen olması dahada bir hoşluk oluşturmuş. Giyilen kıyafete göre her türlü kullanabilir olması çok avantajlı.Kemerle kullanımını daha da beğendim. Çok sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beden konusunda sorun yaşamasaydım ya da yeniden dikecek vaktim olsaydı oldukça değişik bir yelek olacaktı. Pazen astar benim de hoşuma gitti. Kemerli halini bende çok sevdim. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim Şebnem Hanım.

      Sil
  4. kemerli kullanılışı çok iyi fikir çok beğendim ellerinize sağlık :)
    Bende bloğuma beklerim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzu ziyaret edip takibe aldım, beğenmenize sevindim. Teşekkürler.

      Sil
  5. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık, içini pazenle astarlamak benim hiç aklıma gelmezdi, çok beğendim, sıcacık da olur şimdi o. Kime kısmetse güle güle giysin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazenle yaptığım ilk çalışma, kemerli kullanımda ki görüntüsü çok hoşuma gitti benim. Umarım beğenilerek giyilecektir. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Gule gule giysin sahibi, ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık! Haklısınız, hep kendimize dikmeyelim :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,gözünüz aydın,yelek bitmiş..Ellerinize sağlık ,çok çok güzel olmuş,kemerli halini çok beğendim,iç astarına da bayıldım.İyi günlerde giyinsin şanslı kişi :) :) İznininz olursa bunları yayınlayacağım,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk zamanlarr yetişmeyecek,katılamayacağım diye düşünmüştüm ama başkası için olsa da bir yelek dikebildim.Mutluyum :)Beğenmenize çok sevindim, Tabii ki yayınlayabilirsiniz. Çok teşekkürler.

      Sil
  10. Teşekkür ederim , zaten blogunuzu ziyaret etmiş,takibe almıştım. Bundan sonra sık sık gelirim.

    YanıtlaSil
  11. Hoş geldiniz. Blogunuzu ziyaret ettim ve takibe aldım :)

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlıkk :-))) yaka açılınca çok şık oluyor çok iyi bir fikir :-) tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de açık halini beğendim. Çok teşekkürler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...