17 Kasım 2014 Pazartesi

PEMBE CEKET

Dikişe ilk başladığım dönemlerden bir ceket. Yaklaşık 6 yıl önce diktim. Sanki çok iyi dikiş biliyormuşum gibi gidip en iyi kumaşlardan almıştım, "Ya güzel dikersem." düşüncesiyle.


Üstelik daha burda dergilerinin sırrını tam olarak çözmeden, elimdeki bir ceketin kalıbını çıkardım.Özenle aldığım kumaşın üzerine kalıplarımı serdim ve bütün ustalığımla kumaşı biçtim. İyi ki dikiş paylarını geniş bırakmayı akıl etmişim. En büyük problem neydi dersiniz? Tabii ki  kol takmayı bilmeyişimdi :) Asıl cekete uygun şekilde parçaları birleştirip diktim. Sanırım diktiğim 2. ya da 3. parçaydı bu. Ceketi diktiğim zaman nasıl sevindiğimi tahmin edersiniz.Diktikten sonra hiç giymedim çünkü şu an hatırlayamadığım bir eksikliği vardı. Kumaş iyi olunca atmaya da kıyamadım, Belki bir gün hallerderim ümidiyle kaldırdım. Taşınma. okul,çocuk vs. derken  aradan bir süre geçti. Bu arada dikiş konusunda biraz daha geliştirdim kendimi. Yarım kalan işleri kontrol ederken elime geçti,o zamanlar yaptığım hataları gördüm. Gerekli düzeltmeleri yaptım ve giymeye başladım.Dolabı düzenlerken elime geçti ve sizlerle paylaşmak istedim.



















O zamanlar şu incecik dikişi yapmak o kadar mutlu etmişti ki beni. İtiraf etmeliyim ki dikiş  makinemi alırken en büyük korkum düz dikmeyi becerememekti. O kadar maharetliydim yani.

Bir de iki taraftaki çizgilerin aynı hizada olması önemliydi, çok uğraşmış olmalıyım. 

6 yorum:

  1. Hiççç acemi gibi durmuyor,gayet profesyonelce,renk de harika,iyi günlerde giyinin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu düzeltilmiş hali, kol takmayı bilmeden ceket dikmeye kalkmam büyük cesaretmiş. Teşekkür ederim;)

      Sil
  2. iade-i ziyarete geldim,ellerine sağlık çok güzel olmuş:))

    YanıtlaSil
  3. merhaba ben de sizi küçük kaşif in blog keşif etkinliğinden buldum iyiki de bulmuşum..bana da beklerim.
    http://nevanurkece.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuza zaten bakıyordum.Teşekkür ederim:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...