5 Kasım 2014 Çarşamba

AÇIKLAMALARLA PANTOLON DİKİMİ-2.KISIM



Burada kalıp kısmını anlattığım pantolonumun biçme ve dikme aşamasına geçiyorum
Kumaşımı yüzü yüzüne gelecek şekilde ikiye katlayıp kalıbımı üzerine seriyorum. Kalıbımdaki  düz boy ipliğininin  başlangıç ve bitiş noktaları aynı eşitlikte olacak şekilde kalıbı yerleştiriyorum.


Kumaşınızın türüne göre kalıbı hep aynı yönde yerleştirmeniz önemlidir. Düz boy ipliği pantolonun  daha düzgün durmasını sağlar.


Kalıbı serdikten sonra iğnelerle tutturarak ya da ağırlık koyarak  kumaşa sabitliyorum. Sabunumu alıp kalıpta gördüğüm tüm çizgi ve işaretleri aktarıyorum.

Aktarma işi bittikten sonra kumaşın diğer tarafına aynı çizgi ve işaretleri aktarmak için  çizgilerin üzerine iğneleri takıyorum. Alışkın olduğum için bu yöntem bana kolay geliyor. Karbon kağıdı kullanarak da yapmanız mümkün.



Kumaşın tersini çevirip taktığım iğnelerin üzerinden sabunla giderek alt tarafa aktarmayıda yapıyorum. Asıl yapılması gerken teğel almaktır ama bana çok sıkıcı ve zaman alıcı geldiği için iğnelerle tutturuyorum.


 Diğer parçalar içinde aynı işlemi yaptıktan sonra pensleri dikiyoruz. Pens dikişlerinin bitiş noktasında ileri-geri yapmıyorum, düzgün durması için.


 Bir tane arka ve ön parçayı çizgileri alttaki resimde ki gibi olacak şekilde tutarak iğneyle birleştiriyorum. Önce iç  kısmını sonra yan tarafını birleştiriyoruz.

 Makine dikişi için az önce dik olarak sıraladığım iğnelerimi yan çeviriyorum.

 Pantolonun yan ve iç kısımlarının birleştirişmiş hali.

 Sıra ağ kısmında. Bence bunun en kolay yöntemi  yan ve iç dikişlerini yaptıktan sonra paçaları aşağıdaki resimdeki gibi iç içe geçirmektir.



 Arka kısmı ağ birleşim notasından başlayarak  iğneliyorum.Sonra ön kısmı iğneliyorum.

İğneledikten sonra ki hali .

  Sonra makine dikişini yapıyorum. Ön kısım fermuar  çizgisine kadar dikilcecek.




Resimler fazla olduğu için sayfa yüklemesi geç oluyor o nedenle fermuar ve bel kısmını 3.kısımda anlatacağım.

4 yorum:

  1. Çok teşekkürler çok güzel bir paylaşım oluyor.
    Benim gibi pantolon dikmeye korkanlar için motive edici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yeteri kadar açıklayıcı olmuştur, yardımcı olursa çok sevinirim. Sevgiler:)

      Sil
  2. Merhabalar, pantolon dikmeye yeni baslayan ve hic birsey bilmeyen bir acemi olarak bu bayildigim pantolonunuzun olculerini tam olarak vermenizi rica etsem ayip edermiyim :)

    YanıtlaSil
  3. Burda dergisinin 2011-Ekim sayısından 124 nolu model. Üzerinde değişiklik yapmadığımı hatırlıyorum. Modelin duruşu gerçekten çok güzel. İlk defa dikecekseniz kalıp kullanmanızı öneririm. Şu an dergilere, kalıplara bakmak için hiç vaktim yok ne yazı ki. Dilerseniz www.burda.com.tr adresinden bu dergiyi sorabilirsiniz. Eylül sonunda vaktim olur diye düşünüyorum, bulamazsanız o zaman yardımcı olmaya çalışırım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...