4 Temmuz 2015 Cumartesi

MOR ÇİÇEKLİ TUNİK



Aslında  bir süredir fotoğraflamaya çalıştığım ama her seferinde bir nedenle başaramadığım bir tunik sizlerle paylaşmak istediğim. Hafif serin havalarda giyilebilecek bir tunik oldu. Biraz kalın bir kumaşı var. Kumaşçıda gezerken rengini çok beğenip almıştım.


Kalıp olarak reglan kollu bir kıyafetimi kullandım.Truvakar kolu çok sevmeme rağmen hiç dikmediğimi fark ettim   ve  truvakar kol diktim.
 Kalıbı sadece reglan kol kesiminde  kullandım, diğer yerler pratik kesim. Kendimi o kadar kaptırmışım ki yaka kısmını fazla açık kestiğimi sonradan fark ettim. İlk önce kendi kumaşından yaka yapmayı planladım  ama yaka istediğim gibi toplanmayınca evdeki iplerden böyle bir şey yaptım. İki rengin uyumunu zaten severim ,  güzel olduğunu düşündüm. Yapmışken iki tane çiçekle de süslemek gerekir değil mi? 
(Fotoğraftaki yamukluk makineden kaynaklanıyor. Boydan tek bu fotoğrafı çekmişim.)

Aslında ilk başta önden fermuarlı olmasını istedim  ve ön kısmı iki parça yaptım.Sonra vazgeçince  ön kısımda böyle bir düzenleme yapmam gerekti. Dikerken çok karar değiştirdim böyle durumlarda genelde diktiğim şeyden soğuyorum ve bir süre elime almıyorum. Neyse ki bunu tamamlayabildim. Siz ne dersiniz,  nasıl olmuş? 

11 yorum:

  1. Ilk fotoyu gorunce ne kadar kaliteli bir kumas dedim. Hakikaten oyleymis, o kadar karar ve model degisimine ragmen dokusundaki ozenden birsey kaybetmemis. Ne kadar model degissede senin elinde sahane bir sekle donusmus. Ben cok begendim. Guzel gunlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam karar vermeden işin başına geçmemek lazım aslında ama nedense çoğu zaman hadi şurası da şöyle olsun deyip değiştiriyorum. Ben kumaşın rengine vurulup aldım ama oldukça kaliteli bir kumaştı. Beğenmeniz ve bu güzel yorumu yazmanız beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim Mevlüde Hanım.

      Sil
  2. Ama çok cici olmuş. Ellerinize sağlık... Ben gibi sıkılınca nerde pratiklik orda biz. Ben bu yüzden diktiklerimde teğel falan da yapmam. Bunalırım hemen bitecek. Zaten detaylı şeyler yapıyorum, kaba kısımları çabuk geçiyorum. Sabır yok o yönde. Estetik çalışmayı seviyorum ben. Mesela abiyenin tüm dikimini değil, en sondaki güpürleri yerleştirme ve üzerinde oynama, yani tasarım kısmı daha mutlu ediyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın, teğel almak şart olsaydı kesinlikle dikişle uğraşmazdım,hiç sevmiyorum.İğnelerle prova yapar dikerim hemencecik. Aynen sizin gibi kısa sürede sonuca ulaşmalıyım. Ben de süsleme işini çok severek yapıyorum. Keşke sadece bu işlere ayıracak vaktim ve yeterli alanım olsa, aklımdaki her şeyi dilediğimce yapabilsem.Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

      Sil
  3. Ellerinize sağlık, iyi günlerde giyin.

    YanıtlaSil
  4. Kumasi cok güzel görünüyor. Modeli de cok güzel olmus,emeginize saglik.

    YanıtlaSil
  5. dikişte bir ustaya daha rastladığıma sevindim tunik şahane truvakar kol bu sene çok revaçta sevmediğim halde kursta bende çalışmıştım ve gerçekten havası başka güzel günlerde giyininiz ..iyi bayramlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz Aysel Hanım. Ben özellikle reglan kol çalışmalarına daha çok yakıştırıyorum truvakar kolu. Kullanımı da oldukça rahat.Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim :) Size de iyi bayramlar.

      Sil
  6. Hoş geldiniz, bakıyorum blogunuza.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...