22 Aralık 2014 Pazartesi

ÇOCUK İÇİN KLOŞ ETEK VE KUMAŞLAR

Hafta sonunu dikişle geçti . Dikiş dünyam'ın düzenlediği etkinlik için çalışmalara başladım. El dikişi yapmam gereken yerler dışında büyük bir bölümü bitti. O kısımları da tamamladığım zaman yayınlayacağım.

Geçen hafta kumaşçıya gittim, bir süredir pazen kumaş almak istiyordum. Gittiğim yerde çok hoş rengi ve desenleri olan pazen  kumaş beğendim ama az kaldığı için işime yaramayacaktı. Mecburen resimde gördüğünüz kumaşı aldım.  Hala ne yapacağıma karar vermedim, sanırım aklım diğer kumaşta kaldı. Siyah kumaş az kalmıştı, dokusu çok güzel. Yelek yapmayı planlıyorum. En altta ki fitilli kadife kumaştan kızlarıma bir şeyler dikmek istiyorum, ne dikeceğime karar vermedim henüz.Lacivert kumaşı etkinlik için kullandım.

Her zaman çok sevdiğim bir modeldir kloş etek. Çiçekli kadifeden   etek diktim kızıma. Kloş olması dışında bir özelliği yok. Belini içe kıvırıp lastik taktım. Aslında değişik süsleme yöntemleri var aklımda ama kızım  bu haliyle sevdi. İlerleyen zamanlarda biraz değişiklik yapabilirim. Belki bir süre sonra kendim içinde dikerim.

Dalları  neredeyse yere değen söğüt ağacını ve dökülmüş sarı yaprakları görünce pek sevindi. Rüzgarın her esişinde yere dökülen yaprakları yakalamak için koşturup durdu.

Şimdilik bu  kadar, bol dikişli günler dilerim ... 






9 yorum:

  1. Pembe çiçekli pazende elbise ne güzel olur çıtır çıtır. Lacivert ne olacak merakla bekliyorum...:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbise ilk aklıma gelen seçenekti, sanırım kumaş biraz bekleyecek. Lacivertin azıcık işi var,1-2 güne biter :)

      Sil
  2. Yeni kumaşlarınızla, yeni projeleriniz için şimdiden kolay gelsin.Pazen kumaştan yelek çok güzel olur. İçine de hakim bir renkten mesela pembeden astar yapsanız. offff patlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yelek hiç aklıma gelmemişti,iyi fikir. Elbise yapıp pembe astar kullanmayı düşünmüştüm. Teşekkürler:)

      Sil
  3. Çok tatlı olmuş ellerinize sağlık :)
    Bu arada blogunu bir keşif etkinliğinde gördüm ve takibe aldım :)
    Ben de bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
  4. Kumaslar umraniye kumas pazarindan mi yoksa

    YanıtlaSil
  5. Oradan almayı çok isterdim, şöyle saatlerce kumaşlar arasında gezinmeyi. Ankara'da yaşıyorum, burada ki bir kumaşçıdan aldım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...